Ons eerste nestje Munchkins was van Kiny (Crearwy Ceindrich) en Binky (Big Boy Binky of Bosbengels)


Kiny met haar dochters , Adora en Aimee.
 
Kiny had geen gemakkelijke bevalling. Op de dag dat ze was uitgerekend gebeurde er niets. De volgende dag verloor ze wel wat vocht, maar dat stopte weer en er kwamen geen weeën. De dag daarop bleef ze wel vloeien, maar kwamen er maar geen weeën. Dierenarts laten komen die haar nog even tijd gaf, maar haar toen toch op de praktijk wilde zien. Weeën opwekkers gegeven, toen kwamen er snel weeën en een staartje. Maar omdat het kitten waarschijnlijk dood was en er niet uit kon, hebben we besloten om een keizersnede te doen. Twee kittens leefden nog, maar het derde, een kortpoot rood/wit katertje  dat klem had gelegen, was helaas al dood.
 
Kiny is toen helaas direct gesteriliseerd. Ik heb toen vrij snel Kiny en dochters mee naar huis mogen nemen. Ik moest die nacht en de volgende morgen de kittens met behulp van een sonde voeden, maar tegen koffietijd kwam er melk en kwam alles goed. Gelukkig begreep Kiny vrij snel nadat ze was bijgekomen  dat die kleine friemelende dingen bij haar hoorden en begon haar moederinstinct te werken. Ze was direct een hele lieve, beschermende moeder. Ze kreeg daarbij ook hulp van Esprit, die we de eerste dagen echt in de gaten moesten houden omdat ze Kiny bij de kittens weg probeerde te duwen, later werd ze wat minder opdringerig en ging het goed. Iris vond die kleine beestjes een beetje eng in het begin en ging ze pas leuk vinden toen ze uit de doos kropen en gingen bewegen. Toen werd ze ook een goede tante.
 
 
Big Boy Binky of Bosbengels
 
Dit is de foto van Binky, de vader van het nestje van Kiny. Binky heeft op 12 en 13 maart 2007 bij ons gelogeerd om Kiny te dekken en hij is een hele lieve, gedistingeerde persoonlijkheid. Hij is gek op aandacht en knuffelen. Bink was een echte heer ten opzichte van alle poezen, en was een lieve, voorzichtige minnaar voor Kiny. Binky is gefokt als snowshoe zonder stamboom. Zijn vader is een rode pers, zijn moeder is een siamees. Hij lijkt uiterlijk heel erg op zijn moeder, maar hij had toverballen en heeft twee bijzonder mooie dochters gegeven die echter totaal niet op hem lijken qua kleur. Ze hebben wel zijn lieve karakter meegekregen.

Terug naar de vorige nestjes