De kittens van Luna en Milton

Vrijdag 14 augustus 2009 werd Luna al s'middags wat onrustig en mocht ik haar niet meer alleen laten. Ze wou wel in de doos op de bank liggen, maar zodra ik opstond om iets uit de keuken te halen dan kwam ze direct weer achter me aan.

Om 19.30 kwamen de eerste ween, om 20.30 was het eerste kitten er en om 23.00 uur was het laatste kitten geboren. Ze deed het heel goed, zodra ze iets voelde van achteren begon ze meteen te likken en zodra ze kon ging ze aan de nageboorte eten. Bij het eerste kitten duurde het vrij lang voor de nageboorte eruit kwam en had ze tijd om het kitten droog te likken, bij de volgende kittens kwam de nageboorte zo snel dat ze daar van ging eten en het aan mij overliet om de kopjes uit het vlies te halen en de neusjes schoon te maken. De kittens schoonlikken vond ze niet zo nodig, maar ze is wel heel voorzichtig met de kleintjes.

Nu het er zo veel zijn is het heel makkelijk om de zien wie wat is. De eerste is een kortpoot poesje, de 2e een langpootpoesje, de 3e is weer een kortpoot poesje, de 4e is een kortpoot katertje en de 5e is een langpoot katertje. De eerste 2 en de laatste 2 zijn bijna geheel zwart, met allemaal een klein wit plekje op een andere plek, de middelste is zwart/wit.

Door hun kleine vlekjes zijn ze makkelijk uit elkaar te houden met wegen. Ze komen goed aan en drinken zoveel ze kunnen bij mama. Luna is een heel beschermende moeder die haar kinderen nog niet veel alleen laat.

Kleine katjes worden groot en dat gaat veel te snel......Hieronder een foto reportage hoe de kinders zich ontwikkeld hebben. Ze zijn nu (half januari) 5 maanden oud en heel verschillend van karakter. Het katertje met de korte pootjes lag op een morgen zomaar dood in het nest, geen aanwijzingen wat er met hem is gebeurd, heel erg verdrietig, de anderen gaan prima. Geneveve, het zwart witte kitten blijft bij ons om later moeder te worden. Gypsy, het ander kortpootje mag ook lekker bij ons blijven, ze is zooooo lief....Gytta, het langpoot poesje is een kleine felle donder geworden die alles in de gaten houdt en je overal bij wil helpen, het enige katertje Gino is net zo'n bemoeial, (nee, loop niet steeds over mijn toetsenbord....!) en blijkt een verschrikkelijke kroelkater te zijn. Ga op de bank zitten en hij kruipt op je. Ligt er al iemand op je schoot, geen probleem, hij wurmt zich er gewoon bij. Gino en Gytta zijn nog op zoek naar een nieuw huis.

 

.

.

Zoo klein nog...

 
 

 

 

Terug naar de vorige nestjes