Alice is gedekt door Milton in maart 2009. 64 dagen na de eerste dekking zijn de kittens geboren.

Op zondagmorgen 24 mei 2009 om 8.00 uur kwamen de eerste weeén en om 11.30 lagen er 3 schitterende kittens tevreden bij hun moeder te drinken.

Alice was al een paar dagen wat onrustig, voelde zich met haar dikke buik snel geplaagd door de andere poezen en wilde graag mee naar de slaapkamer boven. Daar genoot ze van alle aandacht die nu alleen voor haar was. Maar ze wou er ook niet alleen blijven, als ik naar de woonkamer terugging moest ze toch weer mee. In de nacht van zaterdag op zondag is ze nog vrij rustig geweest, maar op zondagmorgen begon ze toch druk te graven in de doos die ik had neergezet als werpkist. Ik mocht niet meer bij haar weg, als ik even naar de wc ging kwam ze luid mauwend achter me aan. Om 8.00 uur begonnen de eerste weeén, als vrij snel kwam er een vruchtblaas, maar veel meer gebeurde er niet. Pas na zo'n 40 minuten begonnen de echte persweeén en kwam het kitten echt naar buiten. Was Alice eerst nog wat in zichzelf gekeerd en angstig geweest, zodra het kitten er was nam haar moederinstinct het over en wist ze precies wat ze moest doen. Ze heeft het kitten keurig drooggelikt, alleen die nageboorte, daar begon ze niet aan. Binnen een half uur begonnen de weeén opnieuw en al snel was het tweede kitten er, Ook dit werd keurig drooggelikt, maar ze nageboorte liet ze zitten. Toen is het een hele tijd rustig geweest en tegen 11.00 uur begonnen de weeén opnieuw. Dit kitten was er zo uit, en terwijl Alice dit kitten aan het verzorgen was, heb ik me er toch maar mee bemoeid en de nageboortes afgebonden en weggehaald. Maar verder heeft Alice het zonder hulp perfect gedaan.

Nu de kittens nog zo klein zijn wil ik er niet teveel aan zitten, maar het lijkt er op dat het eerste kitten een poesje is, het tweede kitten lijkt een katertje en het derde kitten lijkt weer een poesje te zijn. Als ik het goed zie dan is alleen het derde, cremekleurige kitten een langpootje en zijn de eerste 2 kortpootjes.

Hieronder de eerste foto's

.

Alice in de werpdoos

20-8-09 Haha, het zijn alledrie poesjes, maar het heeft tot de leeftijd van 9 weken geduurd voor de dierenarts met zekerheid dorst te zeggen dat ook de middelste een poesje is. Het zijn hele lieve en mooie poesjes geworden. Bosbengels Fiona gaat binnenkort wonen bij Marleen en mag straks een paar keer naar show, Bosbengels Fantasy is een hele mooie cinnamon point geworden en dit langpootje gaan voor 3 maanden met Fiona mee zodat ze niet alleen is terwijl 1 van de kortpotige kittens van Luna groot genoeg is om bij haar te gaan wonen, dan komt Fantasy weer bij ons terug. En de eenkleurige Bosbengels Frederica gaat in Duitsland wonen bij Diana.

Hier nog een collage van de kittens zoals ze opgegroeid zijn.

.

Ook al zijn we groot, mama geeft melk en troost

 

Terug naar de vorige nestjes